• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اعضای مشورتی هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
علوم و صنایع غذایی ایران
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 15 (1397)
شماره شماره 77 (1397)
شماره شماره 76 (1397)
شماره شماره 75 (1397)
شماره شماره 74 (1397)
دوره دوره 14 (1396)
دوره دوره 13 (1395)
دوره دوره 12 (1394)
دوره دوره 11 (1393)
دوره دوره 10 (1392)
دوره دوره 9 (1391)
دوره دوره 8 (1390)
دوره دوره 7 (1389)
دوره دوره 6 (1388)
دوره دوره 5 (1387)
دوره دوره 4 (1386)
دوره دوره 3 (1385)
دوره دوره 2 (1384)
دوره دوره 1 (1383)
نیکو, مهدی, مناف فر, رامین, ایمانی, مهدی, احمدی گاولیقی, حسن. (1397). بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و جداسازی اولیه فرکشن های پپتیدی فرآورده تخمیری سس سوراغ. علوم و صنایع غذایی ایران, 15(76), 35-25.
مهدی نیکو; رامین مناف فر; مهدی ایمانی; حسن احمدی گاولیقی. "بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و جداسازی اولیه فرکشن های پپتیدی فرآورده تخمیری سس سوراغ". علوم و صنایع غذایی ایران, 15, 76, 1397, 35-25.
نیکو, مهدی, مناف فر, رامین, ایمانی, مهدی, احمدی گاولیقی, حسن. (1397). 'بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و جداسازی اولیه فرکشن های پپتیدی فرآورده تخمیری سس سوراغ', علوم و صنایع غذایی ایران, 15(76), pp. 35-25.
نیکو, مهدی, مناف فر, رامین, ایمانی, مهدی, احمدی گاولیقی, حسن. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و جداسازی اولیه فرکشن های پپتیدی فرآورده تخمیری سس سوراغ. علوم و صنایع غذایی ایران, 1397; 15(76): 35-25.

بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و جداسازی اولیه فرکشن های پپتیدی فرآورده تخمیری سس سوراغ

مقاله 3، دوره 15، شماره 76، خرداد 1397، صفحه 35-25  XML اصل مقاله (240 K)
نوع مقاله: علمی پژوهشی
نویسندگان
مهدی نیکو 1؛ رامین مناف فر2؛ مهدی ایمانی3؛ حسن احمدی گاولیقی4
1عضو هیئت علمی گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه
2گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه
3گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه
4عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
چکیده
سوراغ سس ماهی سنتی تخمیری می باشد که از ماهی ساردین در جنوب کشور تهیه شده و به عنوان چاشنی و طعم دهنده مورد استفاده قرار می گیرد. در این تحقیق، فعالیت های آنتی اکسیدانی سوراغ از طریق مهار رادیکال های آزاد و در مدل زیستی از طریق حفظ زنده مانی و جلوگیری از آسیب DNA اسپرم های موش توسط رادیکال های هیدروکسیل مورد بررسی قرار گرفت. سوراغ فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی در مقایسه با اسید آسکوربیک در مهار رادیکال های DPPH، ABTS و هیدروکسیل داشته است. در مدل زیستی، اسپرم های موش در معرض سامانه اکسداسیونی رادیکال هیدروکسیل قرار داده شدند و نتیجه نشان داد که پپتید ها به نحو موثری از آسیب اکسیداتیو DNA موش تحت اثر رادیکال های هیدروکسیل جلوگیری نمود. تشکیل DNAهای تک رشته ای به دلیل استرس اکسیداتیو در حضور پپتیدهای سوراغ به طور معنی داری کاهش یافت. همچنین در حضور پپتید سلول های اسپرمی از درصد زنده مانی بالاتری در مقایسه با گروه کنترل برخوردار بودند. با استفاده از کروماتوگرافی تبادل یونی، 4 فرکشن پپتیدی جداسازی گردید و فرکشن سوم دارای بالاترین فعالیت مهار رادیکال های ABTS بوده است. فرآورده تخمیری سس سوراغ غنی از پپتید های زیست فعال با فعالیت آنتی اکسیدانی می باشد.
کلیدواژه ها
فعالیت آنتی اکسیدانی؛ نقش محافظت کنندگی DNA؛ خالص سازی اولیه؛ پپتید؛ سس سوراغ
موضوعات
علوم و صنایع غذایی و زمینه های وابسته
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 210
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 205
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.