1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه باغبانی دانشگاه ایلام
2استادیار گروه باغبانی دانشگاه ایلام
3استادیار گروه باغبانی دانشگاه شاهد، تهران
4استادیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه ایلام
چکیده
چکیده
به منظور افزایش عمرقفسهای آریلهای انار از اسید اگزالیک و اسید آسکوربیک با غلظتهای 5 و 10 میلیمولار استفاده شد. آریلها به مدت پنج دقیقه در تیمارهای فوق غوطهور شده و پس از خشک شدن در دمای آزمایشگاه، در درون ظروف پلیاتیلنی با استفاده از پوشش سلوفان بستهبندی و به دمای چهار درجه سانتیگراد منتقل شدند. برخی صفات کیفی، کمی و بیوشیمیایی نمونهها، در زمانهای هفت و 14 روز بعد از انبارداری مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد تفاوت معنیداری بین تیمارها در اکثر صفات مورد ارزیابی وجود دارد. آریلهای تیمار شده با اسید اگزالیک و اسید آسکوربیک در مقایسه با شاهد دارای کاهش وزن و درجه سرمازدگی کمتری بوده و دارای کیفیت و بازارپسندی مطلوبی بودند. تیمارهای اسید اگزالیک و اسید آسکوربیک موجب کاهش فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز و مقدار فنل کل گردید در حالی که مقدار ویتامین ث، آنتوسیانین و ظرفیت آنتیاکسیدانی نمونههای تیمارها در مقایسه با شاهد بالاتر بود. نتایج کلی نشان داد ترکیبات اسید آلی باعث کاهش تخریب آریل انار در زمان نگهداری در سردخانه شده و به عنوان تیمارهایی مناسب برای حفظ کیفیت پس از برداشت آریل انار میباشند.