• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اعضای مشورتی هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
علوم و صنایع غذایی ایران
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 15 (1397)
دوره دوره 14 (1396)
شماره شماره 73 (1396)
شماره شماره 72 (1396)
شماره شماره 71 (1396)
شماره شماره 70 (1396)
شماره شماره 69 (1396)
شماره شماره 68 (1396)
شماره شماره 67 (1396)
شماره شماره 66 (1396)
شماره شماره 65 (1396)
شماره شماره 64 (1396)
شماره شماره 63 (1396)
شماره شماره 62 (1396)
دوره دوره 13 (1395)
دوره دوره 12 (1394)
دوره دوره 11 (1393)
دوره دوره 10 (1392)
دوره دوره 9 (1391)
دوره دوره 8 (1390)
دوره دوره 7 (1389)
دوره دوره 6 (1388)
دوره دوره 5 (1387)
دوره دوره 4 (1386)
دوره دوره 3 (1385)
دوره دوره 2 (1384)
دوره دوره 1 (1383)
عزیزی, فاطمه, عرفانی مقدم, جواد, خادمی, اورنگ, نورالهی, خشنود. (1396). تاثیر اسید آسکوربیک و اسید اگزالیک بر ماندگاری آریل‌های انار. علوم و صنایع غذایی ایران, 14(71), 15-24.
فاطمه عزیزی; جواد عرفانی مقدم; اورنگ خادمی; خشنود نورالهی. "تاثیر اسید آسکوربیک و اسید اگزالیک بر ماندگاری آریل‌های انار". علوم و صنایع غذایی ایران, 14, 71, 1396, 15-24.
عزیزی, فاطمه, عرفانی مقدم, جواد, خادمی, اورنگ, نورالهی, خشنود. (1396). 'تاثیر اسید آسکوربیک و اسید اگزالیک بر ماندگاری آریل‌های انار', علوم و صنایع غذایی ایران, 14(71), pp. 15-24.
عزیزی, فاطمه, عرفانی مقدم, جواد, خادمی, اورنگ, نورالهی, خشنود. تاثیر اسید آسکوربیک و اسید اگزالیک بر ماندگاری آریل‌های انار. علوم و صنایع غذایی ایران, 1396; 14(71): 15-24.

تاثیر اسید آسکوربیک و اسید اگزالیک بر ماندگاری آریل‌های انار

مقاله 2، دوره 14، شماره 71، دی 1396، صفحه 15-24  XML اصل مقاله (230 K)
نوع مقاله: علمی پژوهشی
نویسندگان
فاطمه عزیزی1؛ جواد عرفانی مقدم2؛ اورنگ خادمی 3؛ خشنود نورالهی4
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه باغبانی دانشگاه ایلام
2استادیار گروه باغبانی دانشگاه ایلام
3استادیار گروه باغبانی دانشگاه شاهد، تهران
4استادیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه ایلام
چکیده
چکیده
به منظور افزایش عمرقفسه­ای آریل­های انار از اسید اگزالیک و اسید آسکوربیک با غلظت­های 5 و 10 میلی­مولار استفاده شد. آریل­ها به مدت پنج دقیقه در تیمارهای فوق غوطه­ور شده و پس از خشک شدن در دمای آزمایشگاه، در درون ظروف پلی­اتیلنی با استفاده از پوشش سلوفان بسته­بندی و به دمای چهار درجه سانتیگراد منتقل شدند. برخی صفات کیفی، کمی و بیوشیمیایی نمونه­ها، در زمان­های هفت و 14 روز بعد از انبارداری مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد تفاوت معنی­داری بین تیمارها در اکثر صفات مورد ارزیابی وجود دارد. آریل­های تیمار شده با اسید اگزالیک و اسید آسکوربیک در مقایسه با شاهد دارای کاهش وزن و درجه سرمازدگی کمتری بوده و دارای کیفیت و بازارپسندی مطلوبی بودند. تیمارهای اسید اگزالیک و اسید آسکوربیک موجب کاهش فعالیت آنزیم پلی­فنل اکسیداز و مقدار فنل کل گردید در حالی که مقدار ویتامین ث، آنتوسیانین و ظرفیت آنتی­اکسیدانی نمونه­های تیمارها در مقایسه با شاهد بالاتر بود. نتایج کلی نشان داد ترکیبات اسید آلی باعث کاهش تخریب آریل انار در زمان نگه­داری در سردخانه شده و به عنوان تیمارهایی مناسب برای حفظ کیفیت پس از برداشت آریل انار می­باشند.
کلیدواژه ها
کلید واژگان: آریل؛ اسید آلی؛ بازارپسندی؛ پلی‌فنل اکسیداز؛ سرمازدگی
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 396
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 492
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.